Kankaanpäänmestaruuskisat 2010

Lauantaina 11.9. kisailtiin Viidentienristeyksessä täyden radan avajaiskisa, jossa ratkaistiin avoin kaupunginmestaruus, sekä Tomoottajien seuranmestaruus. Samalla laitettiin myös pohjat radan rataennätykseksi.

Pirteän kosteassa syyssäässä kisaan tuli mukaan lähes kaikki ilmoittautuneet, eli peräti 48 heittäjää avoimeen ja 3 naisten sarjaan. ”Kisatoimisto” eli pari telttaa, laavu ja nuotipaikka olivat täynnä sadetta pitävää väkeä ennen ensimmäistä kierrosta, joka aloitettiin 10.30. Sade taukosi juuri sopivasti ennen avausheittoja ja pysyi poissa ruokatauolle asti (ja loppui taas ennen toista kierrosta).

Ensimmäisen kierroksen voitosta luvattiin yllätyspalkinto (Jope-Sportin lahjoittama viehelaatikko) ja sen vei mukanaan käsittämättömän suurella erolla Marko ”Joksa” Jokimäki. Ensimmäisen kierroksen 52 (-7) oli todella kova tulos oudolla radalla, varsinkin kun toiseksi pääsi tuloksella 58 ja muut olivat jo parissa tai yli.

Ruokatauolla nautittiin Patajussin eväitä ja jaettiin jo muita sijoja, Joksa oli karannut liian kauas kaikilta muilta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 7 heittäjää oli 2 heiton sisällä sijoilla 2-8 ja toisella kierroksella Joksan takana sijoitukset vaihtuivat moneen kertaan.

Joksa voitti kuitenkin selvästi tuloksella 110 (-8), toiseksi nousi Markus Mäntylä 114 ja kolmanneksi Teemu Malmelin 115 komeilla kakkoskiesseillä.

Naisten sarjassa voittaja oli vielä selkeämmin Susanna Manner, joka nappasi kaupunginmestaruuden ennen Heidi Aulua ja Hannele Erosta.

Ensimmäisen Tomoottajien seuranmestaruuden otti td Tapani Aulu tuloksella 118 (E) ja toiseksi sijoittui pj Petri Syrjätie. Kolmannen sijan nappasi hyvällä suorituksella vähän pidempään pelanneiden nenän edestä Antti Lehtinen.

Naisten puolella mestaruus oli varma jo ennen kisaa – Heidi Aulu voitti ylivoimaisesti ainoana osanottajana. Ehkä ensi vuonna jo useampi naistomoottaja mukana?