Tomoottajat heinäkuun kilpailuissa

Heinäkuussa kisailtiin neljä vähintään kaksipäiväistä suurkilpailua, ja kaikissa oli Tomoottajien edustusta mukana. Ensin EuroTouria Tukholmassa (2.-3.7), sen jälkeen European Openin karsintakisa Prodiscus Open Nokialla (9.-10.7.), EuroTouria Talissa (16.-17.7.) ja suurin ja kaunein European Open Nokialla (21.-24.7.)

SDGO Tukholma

Tukholmaan Tomoottajia lähti edustamaan Markku Nirkkonen, jolle Ruotsin kisareissu oli jo toinen. Tavoitteeksi Markku asetti hyvän pelin, ei niinkään sijoituksia.

Ensimmäiset kaksi kierrosta Markku oli vaikeuksissa ja pelasi alle oman tasonsa, mutta kolmannella väläytti jo osaamistaan. Sijoitus oli lopulta 93. yli 130 pelaajan avoimessa luokassa ja PDGA-ratingien mukaan Markku pelasi keskimäärin omalla tasollaan (938).

Tulokset

Prodiscus Open Nokia

Misin, Jamo, Juku ja kauppias (kuva: Markus Mäntylä)

Nokialla pelattiin tulevalla European Open-radalla esikisat, joissa avoimessa luokassa oli viimeinen mahdollisuus tienata paikka kauden pääkisaan. Halukkailla Tomoottajilla paikka jo oli, joten kaikki osallistuivat amatööreihin.

Vasemmalta Tapani Aulu, Lassi Hakulinen, Janne Kinnunen (kuva: Kai Vesa)

Tomoottajat pelasivatkin mukavasti ja kamppailivat amatöörien kärkipäässä – Aulun veljekset olivat viimeisellä kierroksella jopa kärkiryhmässä. Tapani nappasi kakkossijan 9 heittoa Lassi Hakulisen perässä, mutta 8 heittoa Janne Kinnusen edellä. Jarmo heitti toisella kierroksella kisan toiseksi parhaan tuloksen (-1) mutta kaksi muuta kierrosta eivät onnistuneet – sijoitus lopulta 7.

Misi Nokialla (kuva: Markus Mäntylä)

Mikko Karvinen pelasi nousujohteisesti: +15, +10, +4 ja nousi lopulta jaetulle sijalle 9 yhdessä Joonas Korpelan kanssa.

Mukana olivat myös Lassi Salminen, Juho Vähätalo ja Jaakko Juura, jotka kaikki jättivät kisan kesken – Lassi ja Juho pienten loukkaantumisten takia ja Jaakko kun nukkui sunnuntaina pommiin =)

Tulokset

Tali Open

Taliin lähti EuroTouria kokeilemaan Markku Nirkkonen, Jukka Laaksonen ja Jaakko Juura avoimeen, sekä Juho Vähätalo junnuihin.

Lade Talissa (kuva: Jari Huotari)

Jukka ja Jaakko ottivat tavoitteeksi välttää viimeinen sija, ja se onnistui – tosin pienellä marginaalilla. Jaakko otti 86. sijan ja Jukka 83. (aloittaneita oli 96). Markku pelasi taas kaksi ensimmäistä kierrosta hieman vaisusti, mutta venyi hyvään suoritukseen kolmannella ja löytyy lopputuloksista sijalta 47.

Juho nakutti tasaisen kovaa tulosta ja nappasi junnusarjasta komean kolmossijan.

Vasemmalta: Jere Rosenqvist, Markus Pohjolainen, Juho Vähätalo (kuva: Jari Huotari)

Tulokset

European Open

Vuoden suurin fribatapahtuma Euroopassa kisattiin Nokialla. European Openiin osallistui 158 pelaajaa Avoimessa ja 10 naisissa. Tomoottajista mukana olivat Aulut, Markku, Juho ja Lassi Salminen.

Kolmen päivän jälkeen 72 pelaajan finaaliin selvisi vain Markku. Jarmo ja Tapani jäivät harmittavasti 1 heiton päähän. Juholla ja Lassilla peli oli hieman hakusessa, mutta kokemusta kerättiin runsaasti.

European Open -kokemuksista voit lukea lisää Tapanin blogista, foorumilta ja pelaajien treenipäiväkirjoista foorumin jäsenpuolelta.