Tomoottajat parigolfin SM-kisoissa

Parigolfin SM-kisat käytiin viikonloppuna Porissa Kirjurinluodon radalla. Edellisessä artikkelissa käytiin läpi pelitapaa ja muita infoja, mutta lyhyesti, kisassa heitettiin 2 päivää parikisan eri muotoja ja yhteistulos ratkaisi sijoitukset. Voittoon ylsivät Turun Kalle Savonen ja Ville Mannermaa tuloksella 161 (-15).

Tomoottajilla, kuten odotettua, peli oli varsin vaihtelevaa ja välillä pelattiin oman tason alle, välillä yli. Harmittavasti kaikilla peli oli kuitenkin ehkä hiukkasen alle oman tason.

Kaikille kilpailijoille oli kuitenkin kyseessä ensimmäinen PDGA-parigolfkisa, joten suuria odotuksia ei ollut. Heikki Röppänen/Olli Pösö oli ottanut tavoitteeksi ei-viimeisen-sijan ja siinä onnistui sijoittumalla 60 parin joukossa 38. Junnupari Miska Niemipelto/Juho Vähätalo (Nokian Frisbeeseura) päätyivät muutaman pykälän paremmin sijalle 30, mutta valittelivat, että ”ei se nyt kovin helmee ollut”, eli hiukan tasapaksua oli peli. Jarmo Aulu/Tapani Aulu oli asettanut tutulle radalle tiukan tavoitteen, eli 15 parhaan joukkon sijoittumisen, mikä ei ensimmäisen päivän mokelluksen eli prätäämisen jälkeen ollut edes lähellä (sija 21.), mutta toisen päivän kuudenneksi paras tulos (-2) nosti parin 12. sijalle, joten tavoite täyttyi sittenkin komeasti.

Tomoottajien kommentteja kisasta taasen täältä: Intersport Pori, Pari SM -foorumilla