1. Koska aloitit friban ja muuta fribataustaa
Lajista kuulin ensimmäisen kerran syksyllä 2004 kun pari kaveria olivat käyneet Meilahden ja Tammisaaren radoilla heittelemässä. Toinen kavereista esitteli lajia niin innostuneesti ja elävöittävästi, että päätin ottaa yhteyttä paikalliseen liikuntapäällikköön. Myös hän oli kuullut lajista ja omasi valmiiksi samansuuntaisia ajatuksia radan rakentamiseksi Hankoon.
Satuin myös sopivasti olemaan paikallisen kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, joten asiat lähtivät kehittymään hyvinkin jouhevasti. Rata valmistuikin jo juhannukseksi 2005.
Ensimmäisen kerran kokeilin lajia juuri Hangon radan avajaisissa samoihin aikoihin. Muistan olleeni pettynyt kiekkoihin, jotka eivät vastanneet rantafrisbeitä, joita oli aikaisemmin jonkin verran tullut nakeltua.
Täydellinen hurahtaminen lajiin tapahtui saman vuoden syksynä ja sillä tiellä ollaan. Lajin pariin muodostui alkuun pieni ja innokas ydinjoukko, jonka voimin seura perustettiin loppusyksystä 2005.
Seuraavana vuonna rata laajeni 18- väyläiseksi, vuotta myöhemmin päivitettiin B- versio ja tästä vuosi eteenpäin myös C-22 rata näki päivän valon. Kehitystyö jatkuu edelleen.
2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?
Yksinkertaiset helpot säännöt, onnistumisen ilo hyvien heittojen myötä, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma ja loistava porukka, joka tämän lajin parissa puuhailee.
3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?
Minulla ei ole henkilökohtaisia tavoitteita. Haluan omalta osaltani viedä lajia eteenpäin ja saattaa sen pariin mahdollisimman paljon, etenkin nuoria harrastajia. Laji on ja on ollut loistava nuorisotyön väline.
4. Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?
Olen yhden ja ainoan kerran noussut ” isommassa ” kisassa palkintopallille ja se tuntui hyvältä. ” Ekeneäs energy open winner takes it all ” ja kakkossija miesten sarjassa. Hangon mestaruus 2007 on myös hieno sillä myös siinä kisassa tapojeni vastaisesti pelasin oikeasti hyvin.
5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?
12 holaria ja kaikki Hangossa. Lähellä on ollut muuallakin. Pisin ja paras holari tuli 103 metriä pitkältä väylältä.
6. Kerro ”kotiradastasi”
Varsinkin Hangon radan C-versio on haastava ja monipuolinen. Metsää, kalliota, merenrantaa ja ripaus puistoa. Maisemat radalla paikoitellen suorastaan häikäisevät. Miinuksena puistoväylien vähyys ja kallioväylät, jotka tekevät hallaa kiekoille.
Myös pari pidempää ja avoimempaa väylää kaivattaisiin radalle nykyisten lisäksi. Tälläisiä on tosin jo suunnitteilla. Tämä alue meille aikoinaan annettiin ja nyt kehitetään tälle alueelle niin hyvä rata kuin suinkin mahdollista. Hyvä ja haastava rata, joka ei anna helpolla virheitä anteeksi.
7. Suosikkikiekkosi?
Meikäläisen tasoiselle riuhtojalle sopii parhaiten Star Beast, Valkyrie ja Sidewinder. Lähärit Gator, GM ja Cobra. Putterit P1 ja P2. Upseihin Flick ja Banshee.
8. Suosikkiratasi?
Porin rata ja Lausteen radan uusi versio ovat tehneet vaikutuksen. Mukkula, Tali, ja Tammisaari ovat myös suosikkeja kotiradan lisäksi. Kaatiksesta tulee varmaan myös hieno nimestään huolimatta. Suurin osa Tampereen pohjoispuolisista radoista on vielä kiertämättä. Nokian SM-rata ja Epilän EO-rata olivat myös todella upeita. Harmi, etteivät ole kiinteitä.
9. Tomo vai joku muu heitto?
Peukku upsi mellakkana !
Denniksen kysymykset:
A: Mikä on parasta Hangossa jos mietit frisbeegolfin näkökulmasta?
Hangossa on ollut parasta liikuntatoimen myönteinen suhtautuminen lajiin. Radan kehittäminen ilman tätä tukea olisi vienyt huomattavasti enemmän
aikaa ja rahaa. Hyvä porukka puuhaamassa ja kehittämässä lajia.
B: Minkälaisia kehityssuunnitelmia teillä on?
Tavoitteena kehittää rata siihen maksimiin mikä tälle alueelle on mahdollista. Kun saadaan pari puistoväylää ja pidempää väylää lisää ollaan aika lähellä tavoitetta ja se on silloin siinä. Pienissä asioissa ja yksitoiskohdissa on myös vielä parantamisen varaa.
C: Jos saisit valita oman poolin, ketkä olisi siinä mukana?
Tero ” Osku ” Lyytikäinen, Kalle Rinne, Dennis Barman ja paljon muita ….