Laajis Open ’12

Laajis Open ’12. Kaksi Keski-Suomen parasta rataa, Laajavuori sekä Peurunka.

Peurungassa olenkin aiemmin pelannut, viimeksi Parigolf SM2011 Lassin kanssa. Sitä ennen vuonna esa ja nakki, 9-väyläistä leiskaa. Johan tuo on muuttunut, nykyään siellä taitaapi olla 20 kiinteätä väylää.

Perjantai 17.8.2012

Tarkoituksena kiertää Laajavuori kerran reenimielessä, jotta saisi hieman gamepläniä lauantain kahdelle kierrokselle. Myöhemmin illalla oli tiedossa parigolf Vähätalon kanssa.

Klo 14 saavuin radalle, joka näytti alhaaltapäin katsottuna, hieman.. öö.. noh, hiki voi vähän virrata JOS tuonne ylös asti pitää mennä. Ja mentiinhän sinne, hieman viistossa, mutta kuitenkin.. Ensimmäisen kierroksen jälkeen gamepläniä oli nolla, koska heitin todella, todella huonoja heittoja. Mielessä liikkui vain että, jos tämä tälläistä on niin mitenköhän lauantaina käy..

Parigolfin aika kutsui kun Juho pääsi pelipaikoille, ensiksi ei meinattu saada paria kierrokselle, kun kaikki lähtivät suurimpiirtein heti kiertämään, kun parigolfin kiessille sai lähteä. Parigolf kulki ihan jees, molemmat pelattiin hieman alakanttiin mutta tasaisesti. Tulos 48 (-9) riitti sijaan 3.

Rata on erittäin hieno. Suosittelen todella käymään radalla, jos vain sattuu Keski-Suomessa käymään. Olen todellakin menossa uudestaan, kun kisoja vaan ilmestyy kisakoneeseen. Kiitos Raimo Saunaselle sekä Simo Väisäselle hyvistä kisoista. Kiitos kuulunee myös varmasti Puska Puttaajille sekä JyLille.

 

Lauantai 18.9.2012

Aloitin ensimmäisen kierrokseni väylältä 5. Pieni tunnelin alku parin puun takia alussa, jonka jälkeen aukeaa aukko ja kori jonkun puurykelmän takana. Gamepläniä tosiaan oli se nolla. Otin Dx Aviarin bägistä ja tarkoitus vain heittää putille, kattos.. tuli semmonen erittäin täydellinen heitto ja osui korin tolppaan. ’Jaaha, meniköhän liian hyvin että loppukiessi sitten menee huonosti..’ NITNOT! 53/57 eli -4 ja jaetulle 5:lle sijalle ekan kierroksen jälkeen. Oli huippufiilis ja seuraavalle kierrokselle tiesi suurimpiirtein millä kiekolla heittää milläkin väylällä. Ruokailu väliin ja toiselle kiessille.

Toinen kierros oli alkamassa ja päätä särki. Ei ollu saanu kaffia kiessien välissä. Alotettiin väylältä 2, 224 par4 jossa outti vaani korille asti kokoajan oikealla puolella kohtuu lähellä. Kori vielä mäen rinteessä, josta rollerin mahdollisuus on sata200 outtiin. Itse vältyin outeilta molemmilla kiesseillä, mutta toisella kiessillä alotin heti bogeyllä, par:in seivi nassahti yläpeltiin, onneksi ei rollannut. Siinä Saunasen Heikin vahvaa suoritusta seuratessa meni toinen kierros, itsellä ei lähtenyt peli kulkemaan, ei sitten millään! Lopusta sain muutaman birdien naskautettua ja sain kohtuullisen 59/57 (+2) tuloksen aikaiseksi. Olin kahden kierroksen jälkeen sijalla 12. Haaveet kärkitaisteluista jäi siihen, kun kärkeen oli matkaa 14 heittoa, enää Peurunkaan huomiselle jäi tavoitteeksi saalistaa mahdollisimman hyvä sijoitus kisoista. Tiesin kyllä että pillit ja outit tulee olemaan vaikeita, kun sektori oli toisella kierroksella jo 360 astetta tiiltä ihan mihinpäin vaan..

 

Sunnuntai 20.8.

Peurungassa, kaksi viimeistä kierrosta jäljellä. Kävimme Savosen Kallen kanssa ottamassa ensimmäiset 4 väylää lämmittelyä alle ennen pelaajakokousta, ne 4 väylää joita olen ennenkin pelannut, joten mitään outoa ei ollut luvassa, vielä.

Ensimmäisen kierroksen aloitin väylältä 1, jossa on outtia taas sen verran kuin vaan ’luonnollisesti’ on mahdollista laittaa, laitoin nostolle. Kakkosella pitkä putti kuppiin ja kolmosella myös. Kolmen väylän jälkeen kolme alle, nice. Ei olis heti uskonut, kun tosiaan mun tarkkuus on mitä on. Ei tosiaan, nelosella sitten vahvasti outtiin, dropparille ja lähestyminen vajaaksi, putti yli korin melkein outtiin ja sieltä vielä alapeltiin, noilertti nosto6 siitä ja taas radan par:issa. Voin sanoa että masensi ja rankasti, koko kierroksen motivaatio jäi sinne nelosväylän dropparin ja korin välimaastoon. Tuloksena 67/61, eli 6 päälle radan par:in.

Toiselle kierrokselle lähettiin vaan fiiliksellä joka paikasta koitetaan missä on vähänkin luonnollinen linja, aloitin väylältä 17 hakkaamaan taas par:ia, kun ei taaskaan draivit löytäneet kupille. Nelosväylältä taas sama episodi, kahden outin kera, nosto6. Siinä meinasin jo denffata, usko loppui tähän touhuun täysin. Pistin menemään lopun kiessin ragen ja syvän hiljaisuuden puitteissa. Ei voi sanoa että taistelin tuloksen 66/61 eli +5, vaan naputtelin menemään sinnesuntänne sen tuloksen.

Laajis Openin loppusijaksi jäi 19. Ja jäi muuten hampaankoloonkin. Ens vuonna, jos kisat järjestetään samalla kaavalla, niin ei ole muutakuin parannettavaa ja paljon.

– Misi