Pääsiäiskisoista kisakokemusta Tomoottajille

Kotimainen frisbeegolfin kisakausi avattiin lauantaina Viidentienristeyksen radalla 80 pelaajan voimin. Mukaan mahtui yli 20 oman seuran kisailijaa ja useimmille kisa oli uran ensimmäinen.

Kovan nimilistan ennakkosuosikit pitivät melko hyvin pintansa, eikä mitään megaluokan yllätyksiä tullut. Kisan taso oli jopa odotettua kovempi, eikä sijoituksia tai PDGA-ratingpisteitä annettu ilmaiseksi.

Kalle Savonen sivusi 5tr:n rataennätystä toisen kierroksen 52:lla (-7) ja jo perjantain parigolfissa sivuttiin parigolf-rataennätystä kun Markus Mäntylä ja Tomi Niemenmaa pelasivat 50 (-9).

Avoin sarja

Markus heitti myös lauantain kisassa ensimmäisen kierroksen kovimman tuloksen 53, mutta joutui OB-kurimukseen toisella kierroksella ja putosi kärkikamppailusta.

Avoimessa voiton nappasi Turun 7k:n viime vuoden parigolfin Suomen Mestari Kalle Savonen (-12) kolmen heiton erolla syksyllä Kpäässä juhlineeseen Marko ”Joksa” Jokimäkeen, megakäsi Miko Fyhriin ja foretykki Ville Piippoon.

Tomoottajista Avoimessa parhaiten heitti Markku Nirkkonen (+7), mutta hänkin joutui tyytymän 14. sijaan kovassa seurassa.

Amatöörit

Amatöörien ylivoimaisen voiton otti kotiin Tomoottajien Tapani Aulu, tuloksella -9, jolla olisi avoimessakin sijoittunut jaetulle toiselle sijalle. Kotietu siivitti hyviin kierroksiin.

Amatööreissä nähtiin kärjen takana tiukka kamppailu, sillä 10 heiton sisällä oli noin 15 kilpailijaa, joukossa myös useita Tomoottajia, joille kaikille kisa oli uran ensimmäinen.

Erityisen onnistuneesti heitti Olli Pösö, joka ensimmäisellä kisakierroksellaan heitti 950 ratingin.

Naiset, junnut, seniorit

Pääsiäiskisoissa oli ilahduttavasti hyvät kisat myös naisten, junnujen ja senioreiden luokissa. Harvemmin tällaisessa irtokisassa on näin montaa kisailijaa joka sarjassa.

Tomoottajillakin oli mukana edustajia kaikissa sarjoissa. Palkinnoille asti ei vielä ylletty, mutta lupaavia suorituksia ja innokasta osallistumista kyllä.

Tällä kertaa saatiin tyytyä ottamaan oppia kovemmilta poolikavereilta. Ensi kerralla sitten lisää menestystä.

Järjestäjiltä isot kiitokset osallistujille, talkooväelle ja erityisesti Markulle ja Marille lippujen heiluttelusta.

Kesäkuussa nähdään Frisbeepoint-tourin kisoissa.

Kisan väyläkohtaiset tulokset Frisbeeliiton Kisakoneessa.
Alustavat kierrosratingit PDGA:n sivuilla