Viikon vieras #15 – Anne Matilainen, 7k

Kiitokset mun puolesta.
Seuraava viikon vieras on noussut pari kertaa palkintopallille Major-kisassa. Hän on voittanut kolmesti Suomen Mestaruuden ja pari kertaa EuroTourin.

Pesäpallon ystävä Anne Matilainen.
-Petri

Anne Matilainen

1. Koska aloitit friban ja muuta fribataustaa

Kokeilin heittämistä ensimmäisen kerran loppu kesästä 2003 Munkkiniemessä. Olin heti myyty. Seuraavana kesänä kävinkin sitten säännöllisen epäsäännöllisesti heittelemässä Talissa ja joku sai houkuteltua minut Tali Openiin kesän lopulla.

Kisaaminen oli kivaa (lukuunottamatta järjetöntä edellisen yön jännitystä..) ja pääsin heti tutustumaan ensimmäiseen ulkomaalaiseen heittäjättäreen, Lydieen.

2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?

Lydie on yksi syy miksi heitän. Hän heitti jo silloin kauniisti ja tarkasti. Halusin osata heittää yhtä hienosti kuin hän. Lisäksi hän on ollut siitä asti hyvä ystäväni.

Olen ilokseni tutustunut moneen muuhunkin huipputyttöön ja -poikaan lajin parissa vuosien varrella. Olen nähnyt matkustellessamme maailmalla myös monia paikkoja, joihin ei olisi muutoin viikonloppureissua tullut tehtyä.

Tämän lisäksi tulee ulkoiltua huonommallakin ilmalla eikä ole rahojen sijoitusongelmia, kun aina voi lähteä fribareissuun..

3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?

Tulostavoitteita on asetettu useasti.. Välillä olen onnistunut tavoitteissani, mutta usein olen myös joutunut pettymään.

Tärkeimmässä tavoitteessani olen kuitenkin mielestäni onnistunut ja se on että olen alusta asti yrittänyt olla mukava pelitoveri. Käyttäytyä harmituksesta huolimatta asiallisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin sekä kannustaa kaveria aina, omasta tilanteesta riippumatta.

4. Mitä saavutustasi arvostat eniten?

Eniten saavutuksistani arvostan Japan Openin 2008 kolmatta sijaani. Silloin pelasin koko turnauksen hyvin. Nautin pelaamisesta joka ainoa sekunti sekä sain paljon oppia pelaamisesta kokeneemmilta amerikkalaisilta.

Myös European Openin 2009 kolmas sija oli itselleni hyvin tärkeä, vaikean kauden päätteeksi. Myös ensimmäinen Suomen mestaruuteni on jäänyt mieleeni, sillä silloin kisailimme Suskin kanssa tittelistä aina jatkokisaan asti.

5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?

Olen heittänyt vain muutaman holarin. En edes muista montako oikeasti. En valittetavasti yhtään missään kisassa.

Ensimmäisen muistan ja se tapahtui Talin radalla. Aikaa, aikaa sitten muutetulla väylällä.

6. Kerro ”kotiradastasi”

Kotiratani on tällä hetkellä Lausteen rata Turussa. Se ei kaivanne esittelyjä, mutta on upea rata! (Jos kuitenkin ollaan tarkkoja niin takapihallani on Urheilupuistonrata, joten se on kai todellinen kotiratani.. mutta on toivottavasti muuttumassa ensi kesänä ja minun käytössäni tällä hetkellä vain puttailuun ja lähäreiden harjoitteluun..)

7. Suosikkikiekkosi?

Lempparikiekkoni on Discmanian MD1, D-line. Sillä saan heitettyä suoraan ja annukat ja hätätilassa taipuu hysseenkin.

8. Suosikkiratasi?

Suosikkiratani.. vaikeaa.. mahdollisimman avoin, ei kapeita puukujia.. en osaa nimetä yhtä. Riippuu vähän päivästä.

9. Tomo vai joku muu heitto?

Kyllä mun vahvuus on ollut enemmän sellainen 60-70m pommihysse.

Petrin kysymykset

1. Esikuva?

Esikuvani lajin parista on Timo Pursio. Huikean kauniin heittotyylinsä ja herrasmieskäytöksensä ansiosta. Des Readingin on naisten puolelta esimerkillinen heittäjä ja saavuttanut paljon hienoja asioita urallaan.

2. Inhokkiratasi?

Inhokkiratani oli joskus Tammisaaressa. En muista minä vuonna siellä pelattiin hullua saari-saari-saari väylää pellolla ja taidot eivät oikein vielä riittäneet siihen eivätkä niihin useisiin metsäisiin väyliin.. mutta Tammisaaressa on tapahtunut paljon muutoksia tuon kisan jälkeen.

3. Miten treenaat?

Treenaan.. liian vähän. Lahjoilla on menty jo pitkään ;) Mutta nykyisin lähinnä puttia ja lähestymisiä, sillä siellä viimeisillä kymmenillä metreillä se peli ratkaistaan.

Jatkokeskustelu foorumillaKlikkaa tästä