Viikon Vieras #16 – Kari ”Käpä” Vesala, Talin Tallaajat

Olettekin varmasti jo innolla odottaneet seuraavaa vastailijaa. Kari tai Käpä (niin kuin meistä niin monet häntä kutsuvat) Vesala on pitkänlinjan fribailija.

Uuden tulemisensa jälkeen hän on pelannut useita huikeita turnauksia niin koti-kuin ulkomaillakin ja aika usein olemme päässeet tuulettamaan hänen voittoaan! -Anne

Kari Vesala

1. Koska aloitit friban ja muuta fribataustaa

Ensimmäinen kontakti Fribaan oli Helsingin Stadikalla -79 tai -80 n. 10 000 muun katsojan seurassa ihmettelin, että onpa hienon näköistä touhua ja pian huomasinkin hakeutuneeni alan harrastajien joukkoon.

Tästä eteenpäin meni kesät ja talvet eri Frisbeelajien parissa aina vuoteen -86, jolloin jostain käsittämättömästä syystä päätin lopettaa kaiken fribailun ihan kokonaan. Aloitin Frisbeegolffin uudestaan 2005 ja siitä eteenpäin kaikki ylimääräinen aika on mennyt lajin tai lajiin liittyvien asioiden parissa.

2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?

Haastavuus kiehtoo. Tuntuu siltä, että joka kausi tulee uutta opittavaa enemmän kuin vanhan miehen kroppa/mieli pystyy vastaanottamaan :)

3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?

Tavoitteet on korkealla (Rating 1000+, MM-Finaali, 200m kerho jne). Valitettavasti viime marraskuun polvileikkaus ja siitä toipuminen aiheuttaa kovasti päänvaivaa, joten tällä hetkellä mennään jalan toipumisen ehdoilla ja toivotaan, että ei tule takapakkia.

4. Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?

Näitä on monia mm. Eurotour voitto 2008 ja 2010, EM 2. 2010, SM 1. 2007-2010, Pituuden pappa SE 181m. Mainittakoon, että olen myös 80-luvulla voittanut avoimen sarjan SM Frisbeegolffissa (Meilahti).

5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?

Joka kauden alussa on fiilis, että tänä vuonna niitä holareita tulee kuin liukuhihnalta, mutta ikävä fakta on, että mulla on vain muutamia treeniholareita ja muistaakseni ainoastaan yksi kisaholari Nummelan SM-kisoissa Harjun radan 2 väylällä.

6. Kerro ”kotiradastasi”

Taliin on syntynyt viha/rakkaus suhde, tosin sen ruuhkaisuuden takia en juuri vietä enää aikaa siellä. Muutenkin kierrän aika vähän eri ratoja. Toki treenien jälkeen tai välissä on kiva pelata ns. viihdekiessi ja esim. pelata vaikka rocilla koko rundi.

7. Suosikkikiekkosi?

Vaikea kysymys olen kiekkofriikki ja jo 80-luvulla omistin paljon kiekkoja tai niin ainakin silloin luulin. Tämän hetken lukema on 500+ and rising (huh, huh). Sanotaan nyt kuitenkin Roc.

8. Suosikkiratasi?

Skellefteå, Winthrop Gold(USDGC)

9. Tomo vai joku muu heitto?

Backhand it is!

Annen kysymykset:

a. Millaisilla radoilla kisasitte urasi ensimmäisellä jaksolla?

Meillä oli meikku ja siellä enimmäkseen pelattiin, koska siellä oli korit, muut paikat oli mm. kaivari ja munkka, missä sitten teipattiin puihin merkit mihin piti osua.

b. Mitä kenttälajia suosittelisit kaikkien kokeiltavaksi?

Kenttälajien kuningas on tietty pituusheitto ja sitä harjoitellessa saa vähän niinkuin kaupan päälle draivi treeniä. Suosittelen.

Olin Oulun kunkkujen (Erno ja Juho) kanssa 2008 reilu pari viikkoa Californiassa ja oltiin matkalla Vegasiin Big D pituuskisaan. Tällä ns. Frisbee leirillä pelasimme parhaimmillaan 3 kierrosta päivässä.

Ei mennyt kuin muutama päivä niin saimme jenkki-isänniltä lisänimen Finnish Woodchoppers, johtuen siitä, että oli väylä kuinka tukkoinen tahansa niin me lähettiin aina vetämään täysillä mukille :oops: kuten arvata saattaa niin aika harvoin onnistuttiin, mutta ennenkaikkea saatiin hyvää treeniä pituuskisaan :D

Keskustelu jatkuu foorumilla, klikkaa tästä.

Share on Facebook