Viikon Vieras #26 – Juha Nieminen

Seuraava vieras on aina paikalla. Mukava kaveri tunnetaan monella nimellä. Ihmeurpo ja Hämis ovatko nämä yksi ja sama mies.
Juha on varmaan pelannut aina ja ollut vaikutamassa lajiin taustalla kuin edessä. Kesäkisaa ja talvikisaa…

Ole hyvä Juha… -Tikkis

Juha Nieminen

Tänks, Tikkis! Menin ihan hämilleni…

1) Alkuhistoria.
Joskus -77-78 Hämeenlinnassa heiteltiin kaverin kanssa innokkaasti koko kesä koppauksia amiksen hiekkakentällä.
Se oli ollu muka niin hauskaa että piti mennä -91 kenttälajien SM-kisoihin heittää koppauksia. En saanu tulosta. Jotku mukana olleet varmaan muistaa että joku ihme urpo tuli kisoihin eikä osannu heittää yhtään.

Joo, sama linja jatku seuraavana vuonna. Löyty uus laji, kiekkogolf! Sellasta pelattiin Helsingin Meikussa. Koko kisa viskottiin Tomin kanssa.
Sit lähettiin syksyllä suoraan SM-kisoihin. Yks ongelma tosin oli, oli vaan kaks kiekkoo, ja molemmat oli niin kuluneita, et niillä ei voinu heittää suoraan.
Nema problema, toisella putattiin, ja sillä saikin tosi ihmeputteja, kiekko teki komeen ässän ennenku meni koriin, tai oikeestaan jonnekin sinne päin.
Peli ei menny ihan putkeen. Pelattiin Tomin kanssa rapapoolissa. Jostain syystä Veli Berglund oli joutunu samaan pooliin. Kaveri katteli ihmeissään meidän heittoja, ja totes sitten kauhistuneena, että hän ei oikeesti kuuluis tähän pooliin. Ja oikeessa oli, me oltiin tosi surkeita!
Anyway, en ollu viimenen, mä voitin Tomin!
Jatko on yhtä surkeeta, et ei siitä sit sen enempää.

2) Miks fribagolf on hauskaa:
Joo sitä mä ihmettelen itekin, eikö muka keksi mitään parempaa tekemistä!

Oikeestaan mieluummin mä joisin kaljaa ja kuuntelisin punk-levyjä. Tähän väliin mainos: OSTAKAA UUSI SÄRKYNEITTEN LP JA POMPPIKAA TASAJALKAA KOTONA!

3) Tavoitteista:
Joo, ihan älyttömii tavoitteita, mut niitä ei kerrota kenellekkään!

4) Paras saavutus:
Tää on helppo! SM-hopee -96. Tosin hävisin sudarissa. Oikeestaan siitä alko alamäki..eh.. seuraava kysymys.

5) Onks tullu holareita:
Meikussa varmaan melkein joka väylällä aikanaan, tänä vuonna on tainnu tulla vaan kaks Hämeenlinnassa.
Ehdottomasti paras holari tuli joskus Stockholm Openissa, Järvassa. Kisa oli yks mun surkeimpia, mut viimesellä väylällä pommihyseri koriin!
Sattu oleen vielä kisan ainoo holari, joten siitä tuli ihan hyvä palkinto. Eli ei kantsi koskaan denffata, ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan!

6) Kotirata:
Aluksi Meikku, sit Munkka, ja tietysti nyt Tali. Mut oikeestaan nyt on tullu melkein eniten pelattua Hämeenlinnassa.

Tää on 9-väylänen nätti rata Ahveniston harjun kupeessa. Lyhyitä, mutta ovelia väyliä. Lisäksi kaikenlaista jännää ympäristössä, osa alueesta on ollu jonkunnäköinen laiton kaatopaikka aikanaan. Löysin esim. vanhan Zundapp-mopon raadon sieltä. Käykää ihmeessä tsekkaamassa!

7) Suosikkilätty:
Hmm… joo, se on toi 167g Teerex. Mul on niitä 5 kpl:ta, tilasin Sveitsistä. Se on tummanpunanen, kuva ja tekstit mustia. Kuvassa tosi surullisen näkönen karhu. Tosi hieno kiekko, mutta lentää kyllä vähän minne sattuu!

8) Suosikkirata:
Aika vaikee valita. Ehkä EO-kisarata, tai olisko sittenkin Oulun, Meri-Toppilan SM-rata, mut toisaalta Suomenlinna oli yliveto..äh.. mut se ei o kuitenkaan kiintee rata. Hm..joo, se on toi Yyteri, tosi makee paikka keväällä ja syksyllä kun siellä on hiljasta ja hiekkakin kantaa kävellä.

Tärkeintä hyvässä radassa on se, että on tilaa heittää ja ympäristö on hieno. Tiukoilla mettäradoilla rupee ahistaan pahasti.

9) Tomo vai jotain muuta:
Tomo kuullostaa hienolta, en tiedä kyllä mikä se oikeestaan on…joo ehdottomasti Tomo, täytyy ruveta heti reenaamaan!

10) Kesällä, talvella:
Talvella, hä? Kuka hullu ny talvella pelais! Kesällä tietysti!

Palataan tohon Eesti-juttuun myöhemmin, mut tähän väliin vielä yks kysymys jonka Tikkis unohti kysyä multa.

Mikä on sun suosikkibändi: No sehän on tietysti PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVÄT!