Viikon vieras #6 – Markus Mäntylä (Mustavaris)

Noniin, ensimmäinen non-Kankaanpääläinen vieraaksi. Joillekkin ehkä tuttu henkilö, kovasta vasurista hänet tuntee.

Markus voiki esitellä hiukan itteensä ja kertoa muutakin, mutta tässä kuitenki oma kysymys, osaatko heittää oikealla kädellä laisinkaan? -Mikko

Markus Mäntylä

Tervehdys vaan kpääläiset! Lyhyt briiffi eli kyseessä tamperelaistunut porilainen, joka on ainakin kerran todistetusti nähty kankaanpäässä. Innokas fribaaja ja kohta myös vuoden sählännyt liiton hallituksessa.

Koska aloitit friban?
-Vuoden 2007 kesällä parin kaverin kanssa lähdettiin koittamaan Yyterin rataa. Samana iltana olikin jo pakko käydä ostamassa pari omaa kiekkoa honkkarista ja siltä tieltä ei sitten paluuta olekkaan ollut.

Mikä fribassa vetoaa?
-Tää onkin vaikeempi kysymys. Kiekon liidossa on vaan jotain mahtavaa…hienot heitot ovat hienoja, heitti ne sitten itse tai joku toinen.

Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?
– Tavotteena kiertää paljon kisoja, tutustua ratoihin ja pelaajiin. Ei menestyskään pahaksi olis, mutta tulee sitten jos tullakseen :)

Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?
– Ehkäpä paras kisamenestys ollut tämän vuoden Scandinavian Open 19. sija. Hienoin yksittäinen fribahetki on kuitenkin ollut ehdottomasti samassa kisassa väylällä 18 heittämäni holari. Ei noi tollaset 139 metriset oo ihan joka kerta koriin kuitenkaan löytäneet :D

Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?
– Holareita on tullut yllämainitun lisäksi heitettyä vihiojalla, ylöjärvellä, nokialla ja sappeella. Bäkkärillä, forella ja upsilla. Toi SO-holari tosin ainoa ”virallinen” eli kisassa heitetty.

Kerro ”kotiradastasi”
– Vaikea nimetä jotain tiettyä kotirataa, kun aikalailla tulee käytyä yhtä paljon vihiojalla, epilässä, nokialla, sappeella ja ylöjärvellä. Kait se vihioja on kuitenkin se niistä lähin. Veikkaan, että moni täältä jo radan tunteekin, mutta lyhyesti mukava puistoysi, jossa nykyään kahdet koripaikat. Lyhemmillä koripaikoilla putterirata, mutta pidemmillä joutuu jo parilla väylällä vähän heittämäänkin. Kaikenkaikkiaan kuitenkin melko lyhyt rata.

Suosikkikiekkosi?
– Tähän on pakko sanoa star boss. Aina tulee semmonen pikkupoika olo, kun pääsee bossia liidättämään. Samalla kiekolla tulee heitettyä myös suurin osa foreista ja kaikki lyhkäset upsitkin.

Suosikkiratasi?
– Whitcombe farmin rata Beaminsterissä, briteissä, on ehdottomasti oma suosikkini kokeilemistani radoista. Siellä oli kaikkea valtavista korkeuseroista, lammikoista, tukkosista metsistä aukeisiin väyliin. Frisbeegolffarin paratiisi, joskin koskaan ehkä frisbeegolf ei oo ollu niin lähellä oikeaa urheilua kuin kivutessa Whitcomben mäkiä ees taas. Suomalaisista radoista on hienoin Nokian 2009 SM-kisarata. Sääli ettei löydy kiinteänä. Sieltäkin löytyi vähän kaikkea, joskin pienemmässä mittakaavassa kuin tuolta Whitcombesta.

Tomo vai joku muu heitto?
Tomoa en oikeen osaa heittää, mutta peukulta tulee sillon tällön heitettyä. Suosikkiheitto silti ehdottomasti bäkkärihysse bossilla.

Sitten vielä oma kysymys, osaatko heittää oikealla kädellä laisinkaan?
– Joskus, kun fore kipeytti kyynärpäätä, tuli oikeallakin kädellä treenattua sillai että yli 100m sai lentämään. Tarkkuus kuitenkin jossain kaamean ja paskan välimaastossa, niin oon sittemmin koittanu opetella vähemmän kyynärpäätä rasittavaa forea