Viikon vieras #7 – Kai Vesa

Jatketaan nyt sitten ei-kankaanpääläisiä vieraita pitkän linjan frisbeegolffarilla, Kai Vesalla.

Kaitsulla on kokemusta kisakentiltä USDGC:tä myöten ja myös kiekkobisneksestä (kiekkopiste.fi) sekä viimeisimpänä myös oma fribamerkki (Prodiscus).

Kysymyksiä voi siis esittää melkolailla laidasta laitaan.
-Markus

1. Koska aloitit friban?
Aloitin vuonna 1995 Tampereella ja kaikki oli oikeesti sopiva yhteensattumien summa. Eli satuin MTV:ltä näkeen musavideoiden välissä esittelyn tai jonkun pätkän frisbeegolfista ja uskomatonta oli, että seuraavana päivänä tai ainakin pian sen jälkeen, kun astelin vihiojalle koiran kans lenkille oli siellä frisbeekorit pystyssä.

No heti lajista tietoisena kotoo hakemaan, joku frisbee että pääsee pelaamaan, mutta eihän sieltä mitään löytynyt. Ainoo frisbee oli juuri koiran halki pureskelema marketti-frisbee, joten ei auttanut muuta kun ottaa kolvi käteen ja sulattamaan puoliskot yhteen ja pelaamaan :) Onnekseni siellä olikin jo silloin paikalla 5 kaverusta, joilla oli oikeita kiekkoja ja hivenen aikaa tarkasteltuani jotenkin ajauduttiin juttusille.

Pääsin koittamaan niitä ja taisin heti ostaakin kaks kiekkoa heiltä. Muistaakseni kiekot oli oranssi Cobra ja tummanvihreä tosi ylivakaa midari jonka nimeä en muista.

Porukka johon olin törmännyt oli koikkarin kopla eli Eemeli Salonen, Petri Niemi, Oskari Häkkinen, Tomi Koho ja Jussi meresmaa. Jussi vois ehkä muistaakin ton midarin vielä.

Saman porukan kanssa laitettiin sitten DGCT pystyyn myöhemmin. Sen koommin en ole lajin parista irti päässyt.

2. Mikä fribassa vetoaa?
En tiedä sanoa, mutta hienoa se on. Ehkä se on vaan kaverit, yhdessä olo ja ulkoilu…

3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?
Aikoinaan tavoite oli päästä USDGC:hen ja se onnistui. Joskus olis kiva päästä sinne uudelleen.

4. Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?
Varmaankin European Open 2006, josta saavutin USDGC paikkani. USDGC menestys ei ole mainitsemisen arvoinen, koska omaa tyhmyyttäni en pelannut pelisuunnitelman mukaan loppuun asti.

5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?
Kyllähän näitä on kertynyt. mieleenpainuvimmat ovat eka holarini Vihkulla puun kautta skippi sisään ja tietysti Belgiassa heitetty holari josta tuli kuvasarjakin talteen :)

6. Kerro ”kotiradastasi”
Pari rataahan täällä Raumalla on, mutta Aron rata kai on se kotirata. Tulee mieleen Vihku alkuaikoina. Pikkunäppäriä heittoja ja muutamalla väylällä pääsee vähän heittämäänkin. Parempaa rataa odotellessa.

7. Suosikkikiekkosi?
Mulla lempparit vaihtuu melkein kauden mukaan. Tällä hetkellä se on Prodiscuksen JOKERi. Takuuvarma luottokiekko ens kesälle. Toisaalta viimekesänä Star Katana nousi suosikiks, mut tulihan sillä 20m pituutta mun avauksiin. Olis pitäny ottaa noi näyttöön jo aikaisemmin :)

8. Suosikkiratasi?
USDGC kisarata ehdotomasti. Se kysyy niin paljon päätä pelaajalta ettei voi hetkeksikään herpaantua. Mutta mainittakoon että hienoja ratoja suomessa ainakin Kankaanpää, Tali, Lauste ja Porin Kirjurinluoto. Vihioja on aina ollut suosikki vaikka rupee jäämään pieneks muiden uusien rinnalla.

9. Tomo vai joku muu heitto?
Pilli kupille tuuleen kuin tuuleen. Se on mun juttu (tai oli :) Pituutta kun en ole koskaan osannut heittää

Ja muutama oma kysymys:
10. Mitkä ovat Prodiscuksen tavoitteet ensi kaudeksi?
Onko näitä? Tavoite saada jotkut pelaan noilla kiekoilla tuomalla tuotteet tutuiksi kaikille….
Ja koittaa pystyä tähän kaikkeen hyvällä hengellä ja reilulla toiminnalla.

11. Hienoin kisakokemuksesi?
USDGC ehdottomasti kokonaisuutenaan ja reissunaan. European Openin ja Skellefteån järjestelyt kans ensiluokkaisia.

12. Voiko Raumalla todellakin asua? :D
No jaa tähän pitää vastata sitten kun selviää asuntokuviot :) Mut kyllä täällä ainakin majailee.

lisää saa kysyä ja tarkennellakin voin näitä…. ompa kiire taas