Viikon vieras #8 – Tapani Aulu

Nyt sitten palataan juurille ja laitetaan kysymyksiä sinne mistä olisi koko viestiketju voinut aloittaa. Eli nyt kaikki kysymykset kehiin jos vielä miestä ei tunne, koska minulle ainakin melko uusi tuttavuus. -Vesa

Tapani Aulu

1. Koska aloitit friban?
Eiköhän ne olleet jenkit jotka alotti friban?

Kuten FGR-blogiin muutama päivä sitten kirjoittelin, jonkinmoista frisbeegolfin peluuta aloiteltiin Myllymäen ryhmän kanssa jo kymmenisen vuotta sitten, mutta ”oikeaa” fribaa vasta 2009 kesä-heinäkuun vaihteessa.
http://frisbeegolfradat.fi/blogit/tapan … frisbeella

2. Mikä fribassa vetoaa?
Alun perin siirryin fribaan sen takia, että 2008 syystalvella loukkaannuin suht pahasti yleisurheillessa: ensin 10-ottelussa repesi molemmista nilkoista nivelsiteet ja niitä kuntouttaessa meni selkä huonoon kuntoon.

Luultavasti nilkkavammojen aiheuttamista virheasennoista tms. punttitreenissä selkä alkoi vihoitella ja huononi koko ajan ja lopulta sinne kehkeytyi välilevynpullistumaa ja kuukausia kestäneitä jumeja.

Friba tuntui auttavan selän tai ainakin pään kuntouttamisessa, koska monta vuotta oli treenattu kaikenlaista (kymmeniä) tunteja viikossa. Pelkkä lepo olisi tehnyt hulluksi.

Fribassa, kuten muissakin lajeissa, vetoaa toki se että aloittelijana oppii koko ajan uutta. Koko ikäni olen uusia lajeja tykännyt kokeilla ja kisailla kavereiden kanssa ja friba sopii siihen jatkumoon passelisti.

Tietysti myös se, että olen jonninmoisesti pärjännyt heti, tekee hommasta mielekästä.

3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?
Tavoitteina on 1000+ rating, arvokisaedustus, tomon pituusheiton ME, ja Peten juhannuskisan voitto.

4. Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?
Ei ehkä varsinainen ”saavutus”, mutta omaa mieltä lämmittää, että olen ollut mukana luomassa ja tuomassa Kankaanpäähän uutta liikuntatoimintaa ja -mahdollisuuksia. Toinen suosikki on Quarry Parkin frisbeeskenen vauhdittaminen Briteissä.

Kisahommista omalla listalla kärjessä on varmaan Croydon Cyclonen voitto. Vaikka vastus ei ollut hurja eikä pelannut erityisen hyvin, niin Meresmaan sanoin ”voittikset on aina voittiksii” =)

5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?
Yhtään kertaa kisassa ei ole kopissut mutta harjoituksissa on osuttu näin:

  • Myllymäki 1 (vanha) Classic Roc
  • Vihioja 9 (vanha) skippi
  • Vihioja 2 (b) Star Katana kämmen
  • Vihioja 3 (b-ylhäällä korinpaikalla) skippirysty tiipparilla
  • Viidentienristeys 1 skippikämmen
  • Myllymäki 5 skippikämmen Bossilla
  • Quarry Park 4 (vanha) teebird suoraan rystyllä
  • Quarry Park 8 (vanha) tomo ja skippi

6. Kerro ”kotiradastasi”
Kai se kotirata on nykyään 5tr, vaikkei siellä vielä ole hurjasti tullut heitettyä. Ens kesänä -10 tavoitteena.

7. Suosikkikiekkosi?
Vaihtelee, mutta ehkä se on CH Banshee pidemmän päälle. Sitä tulee heitettyä suhtalaisen paljon kaikilla tekniikoilla (paitsi puttaamalla).

8. Suosikkiratasi?
Ilman sarvia ja hampaita (niin mitä?) se on 5tr – on omaa hikeä virrannut sen verran.

Kunnon kisarata ilman OB:ta on ehdottomasti mitä mä haluan radalta. Turun SM-kisarata oli myös hieno, mutta ei 5 kierroksen pelaamisella siitä vielä suosikkirataa saa.

9. Tomo vai joku muu heitto?
No tomo tietysti – ja kämmen. Ei vaineskaan, mun suosikkiheitto on ehdottomasti putti.

Kain kyssärit:
10. Vieläkö palaat joskus Kankaanpäähän?
Eipä ole tullut varsinaisesti mietittyä Kpäähän asettumista, mutta neve say never. Ei se mikään mahdottomuuskaan olisi – pitäis varmaan kysyä Marilta =)

11. Miksi Brasiliaan kori kainalossa?
No jos keskellä jääkautta saa kuukauden kesän, niin miksi ihmeessä ei!

Brasiliassa ei ole ratoja, joten kori mukana on hauskempi harjoitella. Tarkoituksena on myös edistää lajia, ja teen myös Discmanialle pientä promoa matkan varrella.

12. Joko frisbeegolf on ainoa harrastuksesi?
Ei toki, vaikka viime aikoina se onkin vienyt valtaosan vapaa-ajasta (ja työajastakin välillä). Harrastuksia on paljon ja vaihtelevassa määrin riippuen vuodenajasta ja mielialasta. Esimerkiksi näin talvella olen aktiivinen lautapelaaja, kuten itse asiassa aika moni muukin Tomoottajista.

Talvella ohjelmassa on myös aktiivista punttitreeniä ja kesällä kaikenlaista kikkailua. Ens kesänä olisi tarkoitus vetää taas jonkinmoinen triathlon kun selkä on taas kunnossa (tässä virallinen haaste Jarmolle ja Villelle).

13. Onko Tomo Kankaanpääläinen tapa heittää frisbeet
Ainakin se on pirun suosittua. Syy on luultavasti se, että sitä voi heittää aina täysillä repimällä eikä tarvita tekniikkaa – ja saa huutaa sopivasti perään. Varmaan kaikilla kankaanpääläisillä on sen verran pesäpalloilijan syöpää että osaa riuhtoa.