Seuranmestaruuskisat 2023

Tomoottajien seuranmestaruuskisat järjestettiin 9. syyskuuta Myllymäessä ja Viidentienristeyksessä. Tuttuun tapaan kisapäivän pelit ja radat oli valinnut edellisen vuoden voittaja, joka viime vuonna oli Tapani.

Kisapäivä aloitettiin MM-voiton innoittamana skill shot -kisalla Myllymäen radalla lyhyellä 18-väyläisellä radalla. Kisa olikin pelaajien mieleen ja peli oli tasaista kautta linjan ja 10 parhaan joukossa oli jokaisen luokan pelaajia. Tiukan kisan lopuksi jaettuun voittoon pelasivat Tuukka Kivioja ja Tapani Aulu.

Sitten päivän ensimmäinen varsinainen kisakierros pelattiin pidennetyllä Myllymäen Pro-layoutilla. Avoimessa luokassa kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Aapo Koivumäki -4, naisissa Mikaela Tervonen +1, mastereissa Tapani Aulu -5, alle 16-vuotiaissa Severi Kujansuu E ja alle 11-vuotiaissa Leonardo Ferreira-Aulu +9.

Hyvän ruoan jälkeen (Cook Kankaanpää) jatkettiin Viidentienristeykseen pelaamaan 18 väylää A-tiitä.

Tulokset vaihtelivat paljonkin, mutta kaikki luokkajohtajat pitivät loppujen lopuksi sijoituksensa. Avoimessa Aapon kanssa tasoihin nousi Tuukka ja kolmanneksi pelasi Tuomas Tuohiniemi. Parhaan kierroksen avoimessa pelasi Onni Lahti (+2) nousten samalla neljänneksi.

Naisissa Mikaela lisäsi muutamalla heitolla eroa Heidiin ja voitti lopulta 5 erolla.

16-vuotiaissa junnuissa Severi pelasi myös Viidentienristeyksessä parhaan kierroksen (+6) ja voitti lopulta 3 erolla Akseli Saloniemeen ja 9 erolla Sampo Kankareeseen.

Mastereissa Tapani pelasi päivän parhaan kierroksen Viidentienristeyksessä (-4) ja samalla voitti kokonaiskisan tuloksella -9. Yleiskisan voitto uusittiin siis 7 vuoden tauon jälkeen.