Viikon Vieras #9 – Seppo Paju

Seuraavana puikkoihin hyppää superjunnu Seppo Paju. Turun seudulta Liedosta ponnistava Seppo on jo menestynyt huippupelaaja, vaikka on vasta siirtymässä  junnuista aikuisten sarjaan.

1. Koska aloitit friban ja muuta fribataustaa
Aloitin frisbeegolfin 2006 keväällä. Siitä paivästä lähtien frisbee on ollut aika paljon ilmassa ja tulee olemaan myös jatkossakin. Isä on pelannut vuodesta -79- lähtien.

2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?
Kisaaminen on niin siistiä. Heti kun alotin tän touhun ni mietin aivan heti kisaamista.

3. Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa, jos niin millaisia?
No tavoitteina kisasta riippumatta on vaan se että pysyy tasasesti korkeilla sijoilla. Ja haluan sanoa itelleni vielä joskus että ” mä osaan tän touhun”!

4. Mitä ”saavutustasi” arvostat eniten?
Tietysti Maailmanmestaruus on suurin saavutus ja arvostan sitä eniten. Euroopan mestaruuskisat on myös hyvä saavutus koska pelasin koko kisan tasaisesti todella hyvin. Tuloksilla olisin voittanut myös avoimen sarjan.

5. Oletko heittänyt holareita? Jos niin missä?
Holareita on 4 kappaletta. Tein ensimmäiseni vasta viimekauden alussa. Se ensimmäinen tuli Kaarinan radalla n. 70 metrisellä väylällä. Muut kolme on Turun Lausteelta. Pisin on Lausteen 2 väylällä 120 metrinen alamäki väylä. Kiekkona toimi lempi PD.

6. Kerro kotiradastasi
Kotiratani on Lauste jossa pelattiin 2010 Suomenmestaruus kilpailut. Paljon pitkiä väyliä ja paljon vaihtelua. Metsää, avointa ja kaikkea siltä väliltä. Myös paljon ob:ta. Lausteella myös tuulee usein joten olen oppinut pelaamaan tuulessa.

7. Suosikkikiekkosi?
Nykyään Discmanian valkoinen P2. Pystyn heittämään kaikki alle 100 metriset heitot tällä todella tarkasti. Puttaan myös tällä.

8. Suosikkiratasi?
Suosikkirata on kyllä Skellefteån rata Ruotsissa. Monipuolinen ja todella siisti kaikin puolin.

9. Tomo vai joku muu heitto?
Ihan perus rysty. Toimii itellä varmiten. Nykyään heitän myös todella paljon kämmentä mutta rysty on varmin.

Omat kysymykseni:
1. Oletko jonakin päivänä ammattilainen PDGA-kiertueella jenkeissä?
Haave olisi muuttaa jonakin päivänä amerikkaan ja ryhtyä frisbeegolfammattilaiseksi pelaamalla.

2. Montako kiekkoa kotoa löytyy?
Kiekkoja löytyy kotoa n. 250 :) Kohta on kyllä menossa läjä myyntiin!!!

3. Miten treenaat talvella?
Treenaan talvella hallissa ja yllättävänkin paljon käyn heittämässä ulkona. Tammikuussa menen myös kokeneelle personal trainerille joka tekee kunto- ohjelman ja ruokavalio ohjelman. Kyllä tässä lajissa kuntoakin vaaditaan!!!

Sepon Blogi